Informatie

Tips

Netwerkkaart

Het verhaal van

Huisbezoek

Netwerkcoach

Contact

Van links naar rechts: Wilhelmien (echtgenote), Marlies van der Velden-Doomernik, Louis Doomernik, Joan Doomernik (zoon), Martin Doomernik (broer).

 

 

“Mijn kinderen voelen zich gepasseerd als ik een ander vraag”

Louis Doomernik (65)

Voormalig inspecteur politie Brabant-Oost.

Woont in Lieshout. Getrouwd, drie kinderen

 

 

 

“Wilhelmien en ik zijn geen types die de kop in het zand steken. Natuurlijk praten we over later.  De kans dat je samen hand in hand komt te overlijden op de bank is klein. Het noodlot zal een van ons beiden als eerste treffen. Tot die tijd zijn we er voor elkaar. Ik durf te zeggen dat ik haar karretje wil duwen en meer. Andersom geldt hetzelfde. Je zelfstandigheid afgeven doet pijn. Daarom denk ik  bij zorg voor later primair aan mijn directe naasten. Onze drie kinderen wonen vlakbij. Johan en Walter in ons dorp, Marlies een dorp verderop.

Tijdens het ziekbed van mijn eigen moeder reed ik een jaar lang dagelijks op en neer naar Eindhoven om dingen voor haar  te regelen. Voor mijn overleden broer deed ik hetzelfde. Ik hoop dat die aanpak op mijn kinderen neerdaalt. Marlies zei een keer spontaan: “Als je hulpbehoevend wordt, kun je op me rekenen.” Ik geloof zelfs dat mijn kinderen zich zelfs gepasseerd voelen als ik een ander zou vragen. Zo van: ‘Pap, waarom heb je óns dat niet laten doen!’ Daarnaast heb ik ook nog altijd mijn jongste broer Martin. Dat wil niet zeggen dat ik zonder familie verloren ben. Ik ben lid van de Heemkundekring, Het Gilde, Lionsclub, Veilig Verkeer Nederland en ouderenbond KBO. Die laatste club telt 850 leden die van alles voor elkaar doen: van computerhulp tot het invullen van belastingpapieren. Met andere mensen verkeren maakt je vooral geestelijk rijker. En een goede geest geeft lichamelijk kracht.”

 

HET VERHAAL VAN

Louis Doomernik

uit Lieshout

 

> lees mijn verhaal

Ton Schepers

uit Aarle-Rixtel

 

> lees mijn verhaal

Ria Dinnissen

uit Mariahout

 

> lees mijn verhaal

Gerda Jansen

uit Beek en Donk

 

> lees mijn verhaal

Goed Voor Elkaar

Goed voor Elkaar is een samenwerking van de  Coöperatie Koepel zorgcoöperaties Zuid Nederland, CZ zorgverzekering, de Seniorenraad, Stichting ViERBINDEN en de Gemeente Laarbeek.

 

Dorpsondersteuner Mariahout

Manita Herregraven  |  T. 06 4853 2893  |  E. mherregraven@vierbinden.nl

Dorpsondersteuner Beek en Donk

Henrie Bouwmans  |  T. 06 1151 8194  |  E. hbouwmans@vierbinden.nl

Dorpsondersteuner Lieshout

Suzan de Koning  |  T. 06 1950 2192  |  E. sdkoning@vierbinden.nl

Dorpsondersteuner Aarle-Rixtel

Nicky van de Ven  |  T: 06 5537 0099  |  E. nvdven@vierbinden.nl

 

 

 

CONTACT

Seniorenraad