Informatie

Tips

Netwerkkaart

Het verhaal van

Huisbezoek

Netwerkcoach

Contact

Van links naar rechts: Nelly van Oyen, Joke Graat, Gerda Jansen, Harry Swinkels, Marian van Gemert.

“CONTACT MET MENSEN MAAKT GELUKKIG EN GEZOND”

Gerda Jansen (70)

Voormalig verpleegster/schoonheidsspecialiste/kapster. Woont in Beek en Donk. Getrouwd, twee kinderen.

 

“Leeftijdgenoten klagen wel eens dat ze de kinderen zo weinig zien. Maar luister, moedervogels vliegen zichzelf uit de naad om hun kindjes te voeren, maar zie jij het ooit andersom? Kinderen zijn druk met hun werk en gezin. Het is niet vanzelfsprekend dat wij later een beroep op ze kunnen doen. Ik ben van de opbouwgeneratie en gewend om alles zelf aan te pakken. Dat wil ik graag zo lang mogelijk volhouden. Dat lukt denk ik beter met steun van de vrienden om me heen. Contact met andere mensen maakt gelukkig én gezond. Maar het gaat niet vanzelf. Je moet actief zijn om vriendschappen te onderhouden, en nieuwe vrienden te maken. Mensen uitnodigen, samen koken, gezellig kaarten of naar het museum of de stad gaan.

 

Dat je er ook voor elkaar bent als het leven moeilijk wordt, is geen doel, maar een natuurlijk gevolg. Ik geloof dat ik tegen die tijd best hulp durf te vragen. De één voor dit; de ander voor dat. Zo was mijn alleroudste vriendin Joke verpleegkundige, zij weet alles van medische zaken. Buurvrouw Marian is heel praktisch en zegt nu al: ‘Ik loop wel binnen om te kijken of ik een boodschap voor je kan doen.’ Mijn zangmaatje Nelly zie ik wel mee naar de dokter gaan. En Harry, een goede vriend van mijn man, is voor de hand-en-spandiensten. Ik kan ook goed met hem sparren. Wat misschien nog het allerbelangrijkste is: deze mensen zijn vertrouwelingen. Bij hen kan ik dingen kwijt, waarmee ik de kinderen niet wil belasten.”

HET VERHAAL VAN

Louis Doomernik

uit Lieshout

 

> lees mijn verhaal

Ton Schepers

uit Aarle-Rixtel

 

> lees mijn verhaal

Ria Dinnissen

uit Mariahout

 

> lees mijn verhaal

Gerda Jansen

uit Beek en Donk

 

> lees mijn verhaal

Goed Voor Elkaar

Goed voor Elkaar is een samenwerking van de  Coöperatie Koepel zorgcoöperaties Zuid Nederland, CZ zorgverzekering, de Seniorenraad, Stichting ViERBINDEN en de Gemeente Laarbeek.

 

Dorpsondersteuner Mariahout

Manita Herregraven  |  T. 06 4853 2893  |  E. mherregraven@vierbinden.nl

Dorpsondersteuner Beek en Donk

Henrie Bouwmans  |  T. 06 1151 8194  |  E. hbouwmans@vierbinden.nl

Dorpsondersteuner Lieshout

Suzan de Koning  |  T. 06 1950 2192  |  E. sdkoning@vierbinden.nl

Dorpsondersteuner Aarle-Rixtel

Nicky van de Ven  |  T: 06 5537 0099  |  E. nvdven@vierbinden.nl

 

 

 

CONTACT

Seniorenraad